I Jornada El Món laboral i les dones amb discapacitats. Sensibilització i eradicació dels prejudicis existents

Des de l'any 2004, l'Associació de Dones No Estàndards fa intervenció en el món laboral amb la intenció d'integrar a dones amb discapacitat a la feina retributiva. Al llarg d'aquests anys, moltes usuàries han esdevingut treballadores a l'empresa privada. Cal per això posar l'accent en els prejudicis i estereotips que envolten a aquestes dones en l'àmbit laboral.

A la jornada desfarem perjudicis i mostrarem les capacitats i competències laborals de dones amb diversitat funcional. I com aquestes contribueixen econòmicament a la societat igual que un altre si té el treball adequat a les seves potencialitats. I comptarem amb empreses privades que ja tenen en el seu funcionament incorporat la integració laboral de les dones amb diversitat funcional, i per això les distingirem amb l'entrega d'un diploma com empresa que incorpora la Igualtat d'Oportunitats.

Comptarem amb la complicitat d'empreses privades que col·laborem actualment amb nosaltres per incorporar dones amb discapacitat a les seves plantilles professionals. I la jornada mostrarà l'evidència que és possible i és productiu.

L'impacte social d'aquesta jornada, és desconstruir el prejudicis existents en el món laboral vers les dones amb diversitat funcional, i augmentar els coneixements a les empreses sobre les potencialitat de les dones amb discapacitat, mostrant-les els beneficis fiscals que obtindran i com milloraren la imatge de la seva empresa a l'esdevenir Empresa Solidària en la Igualtat d'Oportunitats.