COCEMFE Barcelona segueix promovent l'apoderament de les dones amb discapacitat

  • El 'Programa d'Empoderament i Activació per a l'Ocupació' segueix en marxa per a ocupar les dones amb discapacitat amb major vulnerabilitat.

Tot i la crisi originada per la COVID-19, COCEMFE Barcelona ha donat continuïtat, de manera excepcional, al 'Programa d'Empoderament i Activació per a l'Ocupació', que es desenvolupa a Catalunya, gràcies al conveni establert entre COCEMFE nacional i el programa Incorpora de la Fundació "la Caixa" i que té com a objectiu contribuir en l’apoderament de les dones amb discapacitat com a procés que fomenta la seva autonomia social i econòmica i que serveix com a motor per a l'activació per a l'ocupació en aquelles dones amb discapacitat en atur de llarga durada i / o en situació de major vulnerabilitat.

El projecte comença amb l'avaluació de la situació de cada dona, per descobrir les seves necessitats i objectius, tant formatives i laborals, com personals i socials. A partir d'aquí, es marca un itinerari personalitzat d'inserció sociolaboral i, a través de sessions de treball individuals i grupals, es guia a la dona en el procés per fomentar la seva autonomia personal, social i econòmica, i que serveix de base per a l'activació de l' ocupació.

Gràcies al Portal d'Ocupació DisJob.com, especialitzat en la incorporació de Persones amb disCapacitat, l'activació de l'ocupació entre aquest col·lectiu en els últims anys està sent molt més efectiva, ara, a més, clarament afectat pel Covid-19 més que la resta de persones , i ajudant a les mateixes a tenir una oportunitat laboral totalment normalitzada i aconseguint que trobin una major igualtat en la seva incorporació al món professional.

A dia d'avui, les dones amb discapacitat tenen menys recursos econòmics derivats de l'activitat laboral o procedents de el sistema públic de protecció social, al que se sumen més dificultats per a l'accés a l'educació, formació, ocupació i a el sistema sociosanitari, així com una major incidència dels diferents tipus de violència. Per tant, en aquest context, es troben realitats personals molt precàries, augmentades per la desinformació i la manca d'accés a recursos, en molts casos. Aquestes circumstàncies, ja complicades de per si, es veuen accentuades per la crisi sanitària actual, aprofundint la múltiple discriminació que viuen, per ser dones i tenir discapacitat, a la qual es poden afegir, a més, altres factors.

Rosa Cuartero, CEO a DisJob afegeix: "Programes com els de COCEMFE o iniciatives com la de DisJob, són les que creen aquest canvi d'acció tan necessari en aquesta era COVD-19 i que està fustigant, en gran mesura, a aquest sensible i importantíssim col·lectiu de dones amb discapacitat. En DisJob, creiem que la normalització de la contractació de persones diverses és possible i s'hauria d'invertir més en la divulgació de la igualtat, realitzar una contractació inclusiva de col·lectius vulnerables a l'empresa. "

Qualsevol dona amb discapacitat física i / o orgànica de Catalunya interessada en participar en el "Programa d'Apoderament i Activació per a l'Ocupació” pot posar-se en contacte amb Alba Gámez, a través del correu [email protected] i en els telèfons 933 011.565 i 669.985.558.

Per a més informació de DisJob.com o per a qualsevol dubte pots enviar un correu a [email protected].

Tags: