COCEMFE Barcelona finalitza amb èxit la tercera edició de formació a tècnics en inserció laboral

  • El curs ha comptat amb la participació de representats tècnics de 18 Ajuntaments de l’AMB així com de Cordibaix i del Grup SIFU

Recentment, ha finalitzat la tercera edició del curs ‘Inserció laboral de persones amb discapacitat des de la pràctica’. El balanç de la formació ha estat molt positiu i en paraules de la Presidenta de la Federació "no només hem dotat d'eines i recursos els responsables tècnics en inserció laboral dels diferents ajuntaments que han seguit la formació. També els hem donat a conèixer més a fons COCEMFE Barcelona i algunes de les seves entitats com ara NATSAL i CEMFIS que sumen esforços perquè aquest tipus de formació sigui possible any rere any"

 

El curs forma part del conveni de col·laboració entre COCEMFE Barcelona i l’AMB. En aquest sentit, la formació ha comptat amb la participació de representants tècnics de 18 ajuntaments de l’Àrea Metropolitana que han valorat molt positivament els continguts que s’han impartit. “L’acompanyament que fem els tècnics a les persones amb discapacitat en el procés de cerca de feina és molt important, però sovint ens trobem sense les eines per fer-ho”, expressa un dels professionals que ha realitzat el curs. A més, afegeix,  la formació “és imprescindible per continuar formant-se i construir una societat inclusiva”.

 

Altrament, les xifres són molt positives i la participació respecte de les dues edicions anteriors ha estat molt superior. Enguany han participat 45 professionals del sector i més del 80% ha aconseguit el certificat de finalització del curs. Així mateix, la formació ha permès que al llarg de les setmanes els tècnics i tècniques hagin adquirit coneixements sobre els aspectes bàsics de la discapacitat i els principis de l'autonomia personal per tal de poder oferir a aquest col.lectiu de persones, una millor atenció i contribuir a augmentar la seva participació en el mercat laboral.

Millorar l’ocupabilitat

La manca de coneixement real de les barreres que es troben les persones amb discapacitat durant el procés de cerca d’un lloc de treball, el poder-lo mantenir o millorar-lo, dificulten la inserció del col·lectiu. Les persones amb discapacitat conformen un col·lectiu que reiteradament veu vulnerats els seus drets i llibertats. Aquesta realitat obstaculitza el desenvolupament personal i impossibilita que contribueixin, amb les seves capacitats, a la millora de la societat.