CERMI DONES URGEIX A GARANTIR L'EQUITAT EN L'ACCÉS ALS SERVEIS DE SALUT DE LES DONES AMB DISCAPACITAT

CERMI Mujeres

En el Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones:

La Fundació CERMI Mujeres (FCM) ha reclamat aquest dijous, Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones, que es garanteixi l'equitat en l'accés als serveis de salut de les dones i nenes amb discapacitat, inclosa l'atenció sexual i reproductiva , sense oblidar a les supervivents de violència.

Coincidint amb aquesta data, l'entitat insisteix en la necessitat que s'aprovi com més aviat millor la reforma legal que prohibeix les esterilitzacions forçoses per raó de discapacitat, una pràctica que pateixen sobretot les adolescents i dones amb discapacitat, i la tramitació de la qual va començar al Senat amb un gran consens polític.

Reclama també a el Sistema Nacional de Salut (SNS) la posada en marxa d'una estratègia de salut i gènere que reculli les especificitats de les dones amb discapacitat i que també tingui en compte les situacions de les dones amb fibromiàlgia, fatiga crònica, lupus, endometriosi i totes aquelles malalties orgàniques no reconegudes. "Aquestes malalties segueixen estant silenciades i posades, a més, sota sospita, precisament perquè els que les patim som dones", denuncia la FCM.

Proporcionar una formació adequada al personal sanitari sobre les especificitats de les dones i nenes amb discapacitat; reactivar l'Estratègia Nacional de Salut reproductiva, incloent la perspectiva de discapacitat; acabar amb l'elevat nombre de cesàries que es practiquen a dones amb discapacitat en el part, i introduir un enfocament de gènere en els serveis d'atenció a persones amb discapacitat psicosocial són altres reivindicacions de CERMI Dones.

L'entitat recorda que la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat obliga els estats part a adoptar les mesures necessàries per garantir l'igual accés als serveis sanitaris de les dones i nenes amb discapacitat, sense discriminació i garantint en tot moment l'accessibilitat dels processos per facilitar la presa de decisions.

Per aprofundir en aquestes qüestions, CERMI Dones publicarà pròximament un informe que aborda específicament el dret a la salut de la població femenina amb discapacitat.

Font: http://www.fundacioncermimujeres.es/es/noticias/cermi-mujeres-urge-garan...