Presentació del II Congrés sobre el Dret a l'Autonomia Personal

 

 

 

  • Mayores UDP celebra l'acte “El repte de la longevitat avui: de la II Assemblea Mundial sobre l'Envelliment als Objectius de Desenvolupament Sostenible”
  • La jornada suposa el tret de sortida a l'II Congrés sobre el Dret a l'Autonomia Personal que se celebrarà en 5 ciutats espanyoles en 2023

Aquest acte suposa la presentació i tret de sortida al II Congrés sobre el Dret a l'Autonomia Personal: envelliment, cronicitat i discapacitat, que se celebrarà a Barcelona, Madrid, Mèrida, Salamanca i Albacete a principis de 2023. L'objectiu d'aquest congrés nacional és desenvolupar els continguts i les aliances necessàries per a afrontar el repte de la longevitat en el segle XXI i plantejar davant l'Organització de les Nacions Unides la necessitat d'aprovar la “Convenció Internacional dels Drets de les Persones Majors”. Antoni Serratosa, vicepresident de UDP, ha presentat les línies generals del congrés i ha exposat la necessitat que les polítiques posin a les persones i les seves necessitats en el centre, tenir en compte els colideratges i “aprendre a treballar de manera transversal per a arribar a concrecions més eficients, equitatives i sostenibles”.

 

Vint anys després de la celebració de la II Assemblea Mundial sobre l'envelliment a Madrid, la Unió Democràtica de Pensionistes i Jubilats d'Espanya (UDP) ha celebrat a la sala Ernest Lluch del Congrés dels Diputats l'acte “El repte de la longevitat avui: de la II Assemblea Mundial sobre l'Envelliment als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)”. L'objectiu d'aquesta jornada ha estat reflexionar sobre els reptes socials de la longevitat, evidenciar la necessitat de fer polítiques transversals i sol·licitar l'aprovació de la Convenció Internacional de Drets de les Persones Majors.

Meritxell Batet, presidenta del Congrés dels Diputats, ha inaugurat la jornada recordant que el dret a l'autonomia personal és un dret fonamental i exigeix que els poders públics garanteixin la plena autonomia i facin polítiques per a fer-la efectiva. En aquest sentit, ha incidit en la importància de mantenir el compromís amb la revaloració de les pensions per a garantir la dignitat de les persones més vulnerables.

Inmaculada Ruiz i Ángel Rodríguez Castedo, presidents de UDP i de la Plataforma de Majors i Pensionistes (PMP), han defensat la necessitat de continuar lluitant pels drets de les persones majors, reflexionar sobre el gran repte demogràfic de l'envelliment poblacional, situar-lo en el centre de les agendes nacionals i internacionals i dotar-lo de grans recursos econòmics. A més, el president de la PMP ha assegurat que l'envelliment actiu s'ha convertit en una meta global que suposa un nou paradigma que i què ha de ser abordat des d'un punt de vista positiu.