Obertes les inscripcions per a la formació ‘Inserció laboral de persones amb discapacitat des de la pràctica’

  • La formació impulsada per l’AMB i COCEMFE Barcelona és gratuïta i es durà a terme en format en línia entre el 26 de setembre i el 13 de novembre

  • Els tècnics adquiriran coneixements sobre la discapacitat, el foment de l’autonomia personal i les eines i estratègies per afavorir la inserció sociolaboral d’aquest col·lectiu

 

En el marc de col·laboració entre l’Àrea Metropolitana de Barcelona i COCEMFE Barcelona donem continuïtat al seminari en línia del passat 21 de juny amb la formació: ‘Inserció laboral de persones amb discapacitat des de la pràctica’. El curs es desenvoluparà entre el 26 de setembre i el 13 de novembre, el termini per inscriure’s finalitza el divendres 23 de setembre.

 

A través d’aquesta formació gratuïta, els tècnics i tècniques dels ajuntaments de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que acompanyen a persones amb discapacitat adquiriran coneixements sobre la discapacitat, com fomentar l’autonomia personal i també, obtenir les eines i estratègies per afavorir la inserció sociolaboral d’aquest col·lectiu.

 

El curs està plantejat en 4 mòduls i les persones participants podran accedir-hi en horari lliure dins del termini que es dona per a cada mòdul: una setmana per al primer i per al segon, tercer i quart dues setmanes per a cada un d’ells. El contingut dels mòduls és el següent:

 

Mòdul 1: MARC DE LA DISCAPACITAT 

  • Dotar a l’alumnat dels conceptes generals entorn de la discapacitat i l’autonomia personal, així com mostrar les diferents tipologies i les pautes generals de comunicació i relació en funció del tipus i del grau de discapacitat.

 

Mòdul 2: MESURES PER AL FOMENT DE L’OCUPACIÓ 

  • Donar a conèixer les mesures establertes per al foment de l’ocupació pel que fa a les iniciatives d’integració laboral en l'àmbit europeu, estatal i autonòmic i els recursos laborals existents tant en entorns protegits com en el mercat ordinari. 

 

Mòdul 3: PROCÉS D’INSERCIÓ LABORAL PER A PERSONES AMB DISCAPACITAT 

  • Donar a conèixer les principals barreres amb les quals es troben les persones amb discapacitat en accedir al món laboral i els conceptes clau per abordar un itinerari personalitzat d'inserció laboral i identificar les variables que intervenen en l’acompanyament a la persona.

Mòdul 4: FASES DE L’ITINERARI PERSONALITZAT D’INSERCIÓ LABORAL

  • Mostrar estratègies, eines, experiències… per tal de fomentar la confiança, facilitar el recull d’informació, la tasca de prospecció del mercat laboral i la preparació del context.

 

Al final de cada mòdul es proposa una autoavaluació i una activitat participativa, per tal de crear debat i opinió amb la voluntat de desplegar, conjuntament, iniciatives per garantir la inserció efectiva de les persones amb discapacitat.  

 

Per a més informació i aclariments pots contactar amb COCEMFE Barcelona.