L’AMB i COCEMFE Barcelona organitzen una jornada per reflexionar sobre els reptes de l’economia de plataformes

  • A l’acte ha assistit una cinquantena de persones entre representants i tècnics dels ajuntaments metropolitans i de les entitats de COCEMFE Barcelona 
  • La conferència representa un pas més enllà per part de l’AMB i la Federació en la promoció de l'accessibilitat universal als municipis metropolitans

 
L’AMB i COCEMFE Barcelona, el marc de l'impuls de l'accessibilitat en els municipis metropolitans, organitzen la jornada ‘Plataformització de l’economia, han organitzat la jornada ‘Plataformització de l'economia: oportunitats per a la inserció laboral i l'emprenedoria de les persones amb discapacitat’. La conferència, que ha tingut lloc al Citilab de Cornellà de Llobregat, ha abordat els reptes i les línies d’actuació que tant administració com entitats, han de seguir per evitar que les persones amb discapacitat siguin excloses de l’economia de plataformes.

A l’acte ha assistit una cinquantena de persones entre representants dels ajuntaments metropolitans, de les entitats de COCEMFE Barcelona així com dones que s'estan capacitant en el marc del projecte "Mou-te: Forma´t i Ocupa´t”. Aquesta jornada representa la voluntat, tant de l’AMB com de la Federació, de treballar conjuntament per vetllar per la inclusivitat de les persones amb discapacitat en el context metropolità. Així mateix, ho ha fet saber Montserrat Ballarín Espuña vicepresidenta de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’AMB,  que ha remarcat que l’emergència de l’economia de plataformes “és un repte global, però que cal afrontar-ho des de la proximitat. l’àmbit local i metropolità”. A més, ha comptat amb la presència del president de COCEMFE Nacional, Anxo Queiruga, que s’ha mostrat molt satisfet per l’espai de reflexió que representa l’acte, però lamenta que “avui dia encara hem de parlar d'assolir els drets de les persones amb discapacitat, hauríem de tenir-lo assimilat i interioritzat".
 

Inserció laboral i emprenedoria 

Després de la inauguració, ha iniciat la primera taula rodona “Inserció laboral i emprenedoria de les persones amb discapacitat un món de plataformes”. Moderada per David Camps, director de Màrqueting i Comunicació de la Fundación DKV Integraliaha, ha participat Melissa Renau, investigadora de la càtedra DIMMONS - Internet Interdisciplinary Institute de la UOC i Daniel-Aníbal García, secretari de finances de COCEMFE Nacional de COCEMFE Estatal. 

La conversa ha girat entorn les necessitats de transformació de l’economia i la cerca de models alternatius que contemplin la diversitat i pluralitat del col·lectiu. Renau ha destacat que les plataformes formen part d'un ecosistema i per fer-les inclusives cal tenir en present moltes coses. Una idea que ha recollit en el següent exemple: si una persona amb discapacitat treballa per una empresa de neteja a través d’una aplicació, i no es té en compte les barreres arquitectòniques de la ciutat, pot repercutir en la seva feina i penalitzar-la. Així doncs, afirma que “si en la gestió i creació de les plataformes no es tenen en compte les barreres d’accessibilitat, podem acabar replicant un model que precaritzi encara més les condicions de les persones amb discapacitat”.

Anibal ha reforçat aquesta mateixa idea i ha alertat que cal que les administracions regulin la intel·ligència artificial, ja que l'algoritme no contempla la diversitat de la discapacitat. Assenyala que "segons la IA la imatge del nostre col·lectiu és un home blanc en cadira de rodes". Una idea molt esbiaixada del que és la realitat de les persones amb discapacitat, afegeix. 
 

Reptes conjunts

Després del descans s’ha iniciat al segona taula rodona “Promoció de la capacitació en un context de plataformes”. En aquesta ocasió el director de COCEMFE Barcelona, Antonio Blanco, ha moderat el diàleg que ha comptat amb la presència de Paco Ramos, direcció Executiva d'Estratègies de Foment de l'Ocupació a Barcelona Activa, Lucía Hernández, experta en Plataformes Regeneratives i presidenta de Ouishare Espanya i Jordi Tudela, Gerent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona.

Hernández ha estat la primera a iniciar el debat posant en manifest la necessitat d'adaptar-nos a un entorn canviant. Recorda que en un futur el 70% de l'intercanvi empresarial es farà a través de plataformes: "hem de garantir que tothom formi part de l'ecosistema i fer valdre les competències de tots". Aquesta idea ha quedat recollida per Ramos que ha remarcat que “les tecnologies d’informació han accelerat el procés de digitalització, però els recursos no estan a la disposició de tothom. Cal atendre la persona i segons les característiques, buscar agents especialistes de formació i/o ocupació del col·lectiu". 

La digitalització continua agreujant els problemes d’inserció de les persones amb discapacitat que a més es troben amb entorns laborals que no s’adapten a les seves necessitats. En aquest punt, Jordi Tudela, president de l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat, ha exposat les preocupants xifres d’inserció laboral del col·lectiu: “l'any 2021 es van realitzar 245 entrevistes i es van contractar 126 persones, d'un total de 152.000 persones amb discapacitat a Barcelona”. A més, d’aquests nous contractes, continua, “molts acaben en renúncia perquè l'entorn laboral no els té en compte". Les distàncies, les jornades i la incomprensió de la discapacitat fan que no es trobin a gust en la nova feina i renunciïn. 
 
Enfortir llaços

La jornada ha estat una oportunitat per reflexionar sobre quina ha de ser la feina que es dugui a terme de forma conjunta entre administracions i el Tercer Sector. Així ho ha fet palès Guillem Espriu, que la remarca que no és el mateix, inclusió que inserció, ja que la "inclusió implica un canvi de mentalitat i que existeixi una voluntat de fons”. La feina de les administracions ha de ser liderar el canvi de mentalitat”:
Montserrat Pallarès, presidenta de COCEMFE Barcelona també s’ha mostrat molt satisfeta amb la jornada i ha recordat que la Federació continuarà la seva feina assessorant, formant i visibilitzant la discapacitat. Una tasca, afirma,  que “no seria possible sense el suport de les nostres entitats, les administracions, els ajuntaments, COCEMFE Nacional  i les persones amb discapacitat per les quals treballem”.