‘La violència de gènere vers les dones amb discapacitat’, nova jornada del cicle ‘Dones amb discapacitat, apoderem-nos!’

  • Data: 20 de novembre 
  • Hora: 09:30 - 14 h
  • Lloc: Espai Veïnal Calàbria 66 (carrer Calàbria 66), Barcelona
  • Assistència lliure i gratuïta 

 

 

 

Barcelona, 31 d’octubre de 2018.- El pròxim 20 de novembre, emmarcada dins dels actes del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, les entitats COCEMFE Barcelona, Natura i Salut i Dones No Estàndards celebraran la jornada ‘La violència de gènere vers les dones amb discapacitat’ per denunciar la violència que s'exerceix vers aquest col·lectiu i exigir polítiques per a la seva eliminació.

 

La jornada serà inaugurada per Núria Balada, presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montserrat Pallarès, presidenta de COCEMFE Barcelona i de Natura i Salut, i Carme Riu, presidenta de Dones No Estàndard, i se celebrarà a l'Espai Veïnal Calàbria 66 (Carrer Calàbria).

 

A continuació tindrà lloc la conferència inaugural que impartirà Carme Riu, que també presentarà la ‘Guia per a la prevenció de la violència de gènere vers les dones amb discapacitat. Tot seguit tindrà lloc una taula rodona amb la participació de dones que han patit violència de gènere i que serà moderada per Laura Pérez, regidora de Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona. La jornada finalitzarà amb una dinàmica participativa per reflexionar sobre els rols en la violència de gènere.

 

Segons dades de la Macroenquesta de Violència contra la Dona, realitzada per la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere i el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), un 16,1% de les dones amb discapacitat pateixen violència física severa per part d'alguna parella o exparella en algun moment de la seva vida.

 

Aquesta jornada forma part del cicle ‘Dones amb discapacitat, apoderem-nos!’ impulsat per la Comissió d’Igualtat de COCEMFE Barcelona amb l'objectiu d'introduir la perspectiva de gènere en totes les seves accions i fomentar la sensibilització tant en el teixit associatiu com en la societat en general cap a les qüestions de gènere. La primera sessió va abordar el tema ‘Dret i dones’.

Per assistir-hi,  si us oplau, confirmeu assistència en aquest correu: [email protected]