‘Distàncies’ denuncia el lloc que ocupa la discapacitat a la societat actual

- El documental, de La Federació d'entitats de persones amb discapacitat física i orgànica Francesc Layret -COCEMFE Barcelona-denuncia la distància que hi ha entre la discapacitat i la societat, i entre les persones amb discapacitat i les que no en tenen
- L’estrena del documental suposa el tret de sortida a les activitats programades amb motiu del I Congrés sobre el dret a l’autonomia personal -el primer a tot l’estat- que es celebrarà a Barcelona els dies 21 i 22 d’octubre
Barcelona, 3 d’octubre de 2019.- El documental “Distàncies”, de COCEMFE Barcelona, realitzat per la productora Càmeres i Acció, denuncia el lloc que ocupa la discapacitat a la societat actual.
“Distàncies”, que s’ha estrenat aquesta tarda a Barcelona, plasma, a través de diferents testimonis, la distància i distàncies que hi ha entre les persones amb algun tipus de discapacitat i les persones que no en tenen cap; així com la distància i distàncies que hi ha entre el que la societat pensa de la discapacitat i la realitat i el dia a dia de les persones amb discapacitat.
El documental té un doble objectiu: denunciar aquestes distàncies/discriminacions i sensibilitzar la població d’aquesta realitat, és a dir, remoure consciències fins aconseguir que la discapacitat i la falta d’autonomia personal que comporta ocupin el lloc que els correspon en l’agenda social i política del país.
Fitxa tècnica
Temàtica: El documental explora a través de diferents relats, la distància social entre les persones que pateixen algun tipus de discapacitat i les que no.
Protagonistes: Cris, Ferran, Laura, Miquel, Pepa, Pilar, Sara i Xose. Abel Muñoz, La Llar de l’esclerosi múltiple, entitat de COCEMFE Barcelona; Carme Hellín, Associació de Cardiopaties Congènites (AACIC), entitat de COCEMFE Barcelona; Enric Net, Vicepresident COCEMFE Barcelona; Eva, usuària Afanoc Catalunya (Associació de Familiars i Amics de nens oncològics), entitat de COCEMFE Barcelona; Marta Canas, Amputats Sant Jordi, entitat de COCEMFE Barcelona; Melina Quiroga, Associació Catalana del Lupus (ACLEG), entitat de COCEMFE Barcelona; Montserrat Pallarès, Presidenta COCEMFE Barcelona i Pilar Verona, treballadora social d’Afanoc, entitat de COCEMFE Barcelona.
Durada: 34´33”
Idioma original: Català/Castellano
Subtítols disponibles: Castellà
Gènere: Documental
Any de producció: 2019
País de producció: España
Format original: DVD – Full HD 1920x1080p
Norma – Compressió: PAL – MPG4
Aspect ratio: 16:9
Sobre COCEMFE Barcelona
COCEMFE Barcelona és una organització privada, sense ànim de lucre, dedicada a promoure tota mena d’estratègies i accions a favor de la defensa i millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat física i orgànica, constituïda en 1990 per la unió voluntària d’associacions integrades, en la seva totalitat o majoritàriament, per persones amb discapacitat física i orgànica i d’altres entitats d’iniciativa social que treballin en pro dels drets d’aquest col·lectiu. En l’actualitat, té 20 entitats federades.