COCEMFE fa una crida generalitzada per l'accessibilitat

El president de la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE), Anxo Queiruga, ha fet una crida generalitzada a favor de l'Accessibilitat Universal per "acabar de seguir avançant i arribar d'una vegada per sempre a la meta; perquè la carrera d'obstacles ha d'acabar ja".

Barcelona, 20 de desembre de 2017.- El president de la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE), Anxo Queiruga, ha fet una crida generalitzada a favor de l'Accessibilitat Universal per "acabar de seguir avançant i arribar d'una vegada per sempre a la meta; perquè la carrera d'obstacles ha d'acabar ja". Així s'ha pronunciat durant la seva participació en la jornada "Drets, Accessibilitat i Compliment normatiu. Què fer a partir del 5 de desembre?", organitzada per COCEMFE Barcelona i el Consell de l'Advocacia Catalana a l'Ateneu Barcelonès.

 

"Malgrat tenir una refundició normativa en la Llei General dels drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social i de l'acció que des de les organitzacions portem realitzant des de temps immemorials perquè es conegui l'accessibilitat universal, que es concebi com alguna cosa que beneficia a tota la societat i que aquesta en el seu conjunt l'assumeixi com alguna cosa pròpia, la veritat és que queden moltes coses per fer, començant per les administracions, que han estat les primeres a incomplir les seves obligacions", ha explicat Queiruga.

 

En aquest sentit, Queiruga ha fet una crida a totes les administracions perquè actualitzin la seva normativa sobre accessibilitat i acabar amb les contradiccions existents o els buits legals. En particular, ha cridat al Govern central perquè aprovi el Pla Nacional d'Accessibilitat i el Reglament de condicions d'accessibilitat universal i no discriminació de les persones amb discapacitat, perquè estableixi un nou sistema d'infraccions i sancions que garanteixi l'accessibilitat i perquè vetlli per l'aplicació efectiva de la llei per acabar amb la impune vulneració dels drets de les persones amb discapacitat.

 

“Les organitzacions de discapacitat estem a la seva disposició per seguir avançant i arribar a la meta perquè la carrera d'obstacles ha d'acabar ja. Tota la ciutadania, tingui o no discapacitat, pot fer costat  implicant-se cada vegada que detectin falta d'accessibilitat, ja que un món accessible és un món per a totes les persones”, ha conclòs.