COCEMFE Barcelona demana més inversió en la investigació de les malalties orgàniques

  • El descobriment del virus que causa l’Esclerosi Múltiple és un exemple de la importància de la recerca científica en aquest tipus de malalties
  • La presidenta de l’entitat denuncia que “les malalties invisibles sempre queden al marge de la investigació”
  • “Sense investigació no hi ha tractaments que garanteixin l’Autonomia personal de les persones amb discapacitat orgànica”, assevera Montserrat Pallarès

La discapacitat orgànica és invisible perquè no té característiques externes reconeixibles a simple vista, sinó que té el seu origen en una alteració produïda a l’interior del cos, i això provoca que no es reconegui ni es comprengui la discapacitat de les persones que la viuen. Des de COCEMFE (Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica) celebren el descobriment del virus que causa l’Esclerosi Múltiple i reclamen major reconeixement i investigació de les malalties orgàniques.
La presidenta de COCEMFE Barcelona, Montserrat Pallarès, denuncia que “les malalties invisibles sempre queden més al marge de la investigació”, fet que provoca que hi hagi pocs tractaments i menys efectius. “Sense investigació no hi ha tractaments i sense tractaments no hi ha Autonomia Personal de les persones que tenen discapacitat”.
Sobre la recent troballa respecte a l’Esclerosi Múltiple, Pallarès entén que encara cal més exploració, però es mostra satisfeta: “Ja tenen algunes bases científiques que permetran avançar en el coneixement de la malaltia i això sempre són bones notícies, perquè permetrà desenvolupar tractaments que millorin la qualitat de vida de les persones amb EM”.
Des de COCEMFE recorden, però, que són moltes les malalties orgàniques que necessiten d’investigació científica i reclamen més inversió: “Malalties renals, hepàtiques, cardiopaties, fibrosi quística, malaltia de Crohn, linfedema, hemofília, lupus, Alzheimer, Parkinson, fibromiàlgia... la llista és llarga i hi ha moltes persones sense el reconeixement i l’ajuda necessària”.