COCEMFE aborda la violència contra la dona amb discapacitat en l’àmbit laboral

  • Amb motiu del 25-N, COCEMFE i COCEMFE Barcelona organitzen una jornada virtual per saber detectar violències en l’entorn laboral i com actuar.
  • A l’acte es presentarà l’estudi sobre la situació social i laboral de les dones amb discapacitat a Catalunya.

COCEMFE Nacional, COCEMFE Barcelona i Fundació "la Caixa" organitzen, en col·laboració amb CEMUDIS i COCEMFE Catalunya, una jornada sobre la violència contra la dona amb discapacitat coincidint amb el Dia internacional contra la violència envers les dones, el 25 de novembre. Es tracta d'un acte emmarcat dins el Programa d'Empoderament i Activació per a l'ocupació de les Dones amb Discapacitat, que es desenvolupa a Catalunya gràcies al conveni establert entre COCEMFE Nacional i el programa Incorpora de la Fundació "la Caixa" i que treballa per l'eliminació dels estereotips relacionats amb el gènere, la discapacitat i l'ocupació i per acompanyar i formar les dones amb discapacitat en el desenvolupament d'habilitats prelaborals. La crisi de la Covid-19, per la seva triple dimensió sanitària, social i econòmica, ha incidit especialment sobre les dones i encara més sobre les dones amb alguna discapacitat i ha fet palesa la necessitat d’incorporar la perspectiva de gènere com a eix transversal en el disseny de les actuacions per fer front a l’actual crisi econòmica i social que estem vivint.
Aquesta sessió se centrarà en la violència en l’entorn laboral, que moltes vegades passa desapercebuda, però és molt important, ja que la independència econòmica de les dones és fonamental per assolir el seu empoderament i la igualtat plena entre dones i homes.
A les diferents taules rodones amb els i les expertes es debatrà sobre les manifestacions de la violència contra les dones amb discapacitat en l’àmbit laboral, com detectar-la i la legislació vigent al respecte. En aquests debats participaran, entre altres, Amalia Gamio, doctora del Comitè sobre els drets de les persones amb discapacitat de Nacions Unides; Sònia Guirado, medallista paralímpica de Barcelona ’92 i Ambra de Turro, cofundadora de l’associació MEVA, mujer diversa y empoderada. També participaran de la jornada el president de COCEMFE, Anxo Queiruga; la presidenta de la Fundación CERMI Mujeres, Marta Valencia i la presidenta de COCEMFE Catalunya, Roser Roigé.
A l’acte també es presentarà l’estudi que s’està duent a terme sobre la situació social i laboral de les dones amb discapacitat a Catalunya en què participa la federació.

INSCRIURE'S A LA JORNADA

DESCARREGAR EL PROGRAMA

Tags: