10 DE MAIG DIA MUNDIAL DEL LUPUS

Avui 10 de maig celebrem el Dia Mundial del Lupus, una Malaltia Crònica Autoimmune que afecta 5 milions de persones a tot el món.

Volem fer visible una Malaltia Invisible que genera una gran discapacitat orgànica, que no tothom coneix, i que necesita més investigació i més visibilitat social. A Espanya, hi ha 109.000 pacients afectats pel lupus, dels quals, el 90% són dones d’entre 15 i 55 anys.

En aquest dia tant important per a les entitats representants de persones amb Lupus, el col·lectiu, amb el lema “No deixis que el Lupus guany. És el moment d’actuar!” posa de manifiest les següents reivindicacions:

1.- Garantia d’una detecció primerenca i l’adequada formació conjunta entre atenció primària i especialitzada.

2.- Impuls per a una atenció coordinada i multidisciplinar.

3.- Foment d’una major investigació.

4.- Garantia d’un major accés a noves teràpies.

5.-Garantia d’una correcta revisió de valoració de la discapacitat i formació especialitzada a tot el personal valorador.

6.- Finançament Públic dels fotoprotectors solars.

7.- Ampliació de laboratoris de l’automòbil autoritzats per legalitzar la instal·lació de filtres ultravioleta a les llunes laterals de la part del davant dels vehicles de persones amb Lupus.

COCEMFE Barcelona subscriu aquestes reivindicacions perquè, encara que el Lupus sigui una malaltia invisible, no vol dir que no existeixi. Avui, algunes administracions il·luminaran les seves façanes amb color morat com a mostra de suport a aquest col·lectiu. També per sensibilitzar la ciutadania que, encara que les façanes estaran il·luminades unes breus hores, les persones amb Lupus viuen amb aquesta malaltia 24 hores al dia els 365 dies de l’any. 

 

#NoDeixisQueElLupusGuanyi

#DiaMundialDelLupus

#DiscapacitatOrgànica