Felicitats a Pilar Díaz pel seu nomenament com a nova secretària d’Estat de Serveis Socials

 

Barcelona, 9 de juny de 2018.- Pilar Díaz López, presidenta de COCEMFE Barcelona i directora de l'Observatori de la Discapacitat Física, acaba de ser nomenada nova secretària d'Estat de Serveis Socials del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social. Des de COCEMFE Barcelona volem fer pública la nostra felicitació per aquest nomenament i desitjar-li tot tipus d'encerts en aquesta nova etapa.

 

Amb el nomenament, aprovat ahir en Consell de Ministres i publicat avui en el Butlletí Oficial de l'Estat, Pilar Díaz assumirà aquesta nova responsabilitat des de la qual dirigirà les polítiques relatives als serveis socials. Per fer-ho, compta amb un ampli coneixement i experiència en el Tercer Sector i en particular a l'àrea de discapacitat en la qual porta treballant al voltant de dues dècades durant les quals ha defensat una visió inclusiva de la discapacitat.

 

Pilar Díaz va arribar al moviment associatiu a través d’Amputats Sant Jordi després de l'amputació d'un membre inferior en 1999. Des de llavors, ha destacat pel seu activisme per aconseguir que les persones amb discapacitat exerceixin els seus drets en igualtat de condicions que la resta de la ciutadania. A més, compta amb una trajectòria destacada en favor de les dones i les nenes amb discapacitat.

 

Nascuda a Barcelona en 1966, és diplomada en Treball Social per la Universitat de Barcelona, estudis que ha completat amb un Postgrau en Comunicació i Lideratge Polític a la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

La seva trajectòria professional ha conjugat una intensa activitat en el sector de la discapacitat i la docència amb el comú denominador de la lluita pels drets de les persones amb discapacitat. Ha presidit l'associació Amputats Sant Jordi durant 14 anys i des de 2016 ha estat presidenta de la nostra entitat i directora de l'Observatori de la Discapacitat Física i Orgànica.

 

També ha tingut càrrecs de responsabilitat al COCARMI, ha estat membre de la Comissió de la Dona de la Fundació CERMI Dones, de la Comissió d'accessibilitat del CERMI, del Plenari del Consell de la Discapacitat de Catalunya i del Plenari del  Consell de la Mobilitat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. També ha estat membre de la Junta Directiva de la Federació Catalana del Voluntariat Social.

 

Com a docent, Pilar Díaz ha treballat com a Professora Associada de la Universitat de Barcelona en la Unitat de Recerca i Formació (URF) de Treball Social, on coordina l'assignatura de Discapacitat i Treball Social.

 

És coautora de diverses publicacions i articles relacionats amb l'impuls a les polítiques de discapacitat, els drets de les persones amb discapacitat o l'accessibilitat universal entre altres temes.

 

Destaquen l'estudi de recerca d'educació en valors “Els joves davant la discapacitat, consciència social i solidaritat”, publicat per l'Ajuntament de Barcelona i guardonat amb un accèssit en la modalitat de recerca en la Sisena Edició dels Premis Josep Maria Rueda convocats per la Diputació de Barcelona (2009). També és coautora de la publicació de la guia pràctica de conceptes de la discapacitat “ABC de la Discapacitat” (2014), publicat pel Partit dels Socialistes de Catalunya.