Astrid Fina, Emilio Morenatti, Joaquín Inglada i Ivan Corretja, ambaixadors de l’accessibilitat universal

 D'esquerra a dreta, Emilio Morenatti, fotògraf de premsa, Joaquín Inglada, Pilot de moto nàutica, Astrid Fina, esquiadora i atleta paralímpica i Ivan Corretja, representant d'esportistes, amb el diploma de l'Accessibilitat Universal.
  • Tots quatre tenen en comú haver patit una amputació i per tant són un exemple d'esforç, d'ètica i de compromís per promoure una necessària transformació social.

Barcelona, 22 de maig de 2017.- Astrid Fina, esquiadora i atleta paralímpica, Emilio Morenatti, prestigiós fotògraf de premsa, Joaquín Inglada, pilot de moto nàutica, i Ivan Corretja, representant d'esportistes són des del passat divendres els 'Ambaixadors de l'Accessibilitat Universal', una figura promoguda per COCEMFE Barcelona per impulsar l’accessibilitat universal gràcies a la col·laboració altruista i al compromís de persones com ells.

 

El nomenament va tenir lloc durant un senzill acte celebrat a la seu de l’Institut Desvern de Protètica a Sant Just Desvern (Barcelona), en el qual van rebre el diploma que els acredita com a ‘Ambaixadors’ de la Declaració i una còpia d’aquesta.

 

Els quatre tenen en comú haver patit una amputació i per tant són un exemple d’esforç, d’ètica i de compromís per promoure una necessària transformació social. En aquest sentit, Pilar Díaz López, presidenta de COCEMFE Barcelona, va destacar que tots quatre són un referent i va agrair la seva generositat i el seu compromís amb la igualtat.

 

Els cofundadors de l’Institut Desvern, Joan Masrramon i Joan Vélez, van agrair la celebració del nomenament a la seu de l’Institut que, tal com vam destacar, és la casa de totes les persones amb una amputació en la qual es treballa per la millora de la qualitat dels serveis protètics.

 

L'Institut Desvern va començar les seves activitats l'any 1997 i destaca perquè els seus fundadors, també amb una amputació, el van crear amb l'anhel de contribuir a millorar la qualitat dels serveis i amb l'exigència ètica de servir les persones amb amputació per sobre d'altres interessos com els econòmics o els de prestigi.

 

L’acte  també va comptar amb la Marta Canas, presidenta d’Amputats Sant Jordi, entitat que forma part de COCEME Barcelona i que aquest any celebra el seu 25è Aniversari.

 

Declaració de Barcelona

Amb aquest nomenament, Astrid, Emilio, Joaquín i Ivan s'han compromès a impulsar la ‘Declaració de Barcelona: "L'accessibilitat universal, una contribució al bé comú", un manifest impulsat per COCEMFE Barcelona que ja té el suport de gairebé un centenar d'entitats i l'objectiu del qual és avançar en el compliment de la Llei General de Drets de Persones amb Discapacitat, que estableix que el 4 de desembre d'aquest any productes, béns, entorns i serveis han de ser accessibles, conformement a les condicions bàsiques de no discriminació i accessibilitat universal.

 

 

Amb la Declaració, COCEMFE Barcelona s’ha sumat a les campanyes que s'estan duent a terme aquest any per conscienciar la societat de la importància d’aconseguir la plena accessibilitat perquè totes les persones, tinguin o no discapacitat, puguin exercir els seus drets en igualtat de condicions que la resta de la ciutadania.

 

Fins ara, prop d'un centenar d'institucions, entre les quals s'hi troben l'Àrea Metropolitana de Barcelona, els Ajuntaments de Barcelona, Santa Coloma i Gavà, i organitzacions del Tercer Sector com la Federació Catalana de Donants de Sang, Creu Roja a Catalunya, la Federació Catalana de Voluntariat Social i el Consell d'Associacions de Barcelona que representen centenars d'entitats i associacions de l'àmbit social, s'han sumat a la Declaració. Les persones o institucions interessades a signar-la, poden fer-ho en aquest enllaç.