Un centenar de persones amb discapacitat reivindiquen a Barcelona el dret a l’accessibilitat

Imatge de les persones concentrades a l'estació d'autobusos de Sants.

 

  • COCEMFE Catalunya i la Federació Francesc Layret COCEMFE Barcelona  han celebrat avui una concentració en l’Estació d’autobusos de Sants per la seva destacada falta d’accessibilitat universal.

  • COCEMFE i les seves entitats han celebrat 36 concentracions simultànies en el marc de la campanya “#AccesibilidadYA”.

  • El moviment associatiu aposta pel compliment de la legislació i l’establiment d’un sistema eficaç d’infraccions i sancions que asseguri l’accessibilitat universal.

 

Barcelona, 7 de novembre de 2017.  Les persones amb discapacitat de Barcelona han sortit avui al carrer per denunciar la falta d'accessibilitat i reivindicar la posada en marxa de mesures dirigides a l'eliminació de barreres que vulneren els drets, llibertats i vida independent de les persones amb discapacitat.

 

COCEMFE Catalunya i COCEMFE Barcelona han celebrat una concentració aquest matí a l'Estació d'Autobusos Barcelona Sants en el marc de la campanya “#AccesibilidadYA: Per l'accessibilitat de productes, entorns, béns i serveis”, de la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE) que ha aconseguit una mobilització estatal de 3.000 persones de forma simultània en 36 ciutats del país. A Barcelona, hi han participat un centenar de persones.

 

Durant la concentració, s'ha plantejat la problemàtica sobre accessibilitat a l’estat  i s'ha llegit un manifest amb les propostes del moviment associatiu de la discapacitat física i orgànica.

 

A més d'exigir accessibilitat universal en tots els productes, entorns, béns i serveis, perquè totes les persones puguin fer ús d'ells, incloses les persones amb discapacitat; també s'ha proposat un sistema eficaç d'infraccions i sancions “que garanteixi l'accessibilitat i que veritablement vetlli per l'aplicació efectiva de la normativa”; així com una “ambiciosa estratègia sobre accessibilitat al nostre país amb mesures concretes i eficaces per avançar cap a un país per a totes les persones i lliure de barreres”, tal com diu al manifest que s'ha llegit.

 

Així mateix, s'ha animat a tota la població a prendre mesures en matèria d'accessibilitat, ja que és necessària “la implicació ciutadana davant les infraccions cada vegada que es detecti mancada d'accessibilitat en un producte, entorn, bé o servei”.

 

Impulsada per COCEMFE Estatal en col·laboració amb les seves entitats membres, aquesta campanya també pretén cridar l'atenció sobre el previsible incompliment del mandat de la Llei General de Drets de Persones amb Discapacitat i de la seva Inclusió Social que estableix el 4 de desembre de 2017 com a límit temporal perquè tots els productes, béns, entorns i serveis siguin accessibles.

 

Dossier de premsa de la campanya en PDF

COCEMFE Barcelona és una organització privada, sense ànim de lucre, dedicada a promoure tota mena d’estratègies i accions a favor de la defensa i millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat física i orgànica, constituïda per la unió voluntària d’associacions integrades, en la seva totalitat o majoritàriament, per persones amb discapacitat física i orgànica  i d’altres entitats d’iniciativa social que treballin en pro dels drets d’aquest col·lectiu.

 

La Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE) és una Organització no Governamental sense ànim de lucre que es va constituir en 1980. El seu objectiu és aglutinar, enfortir, formar i coordinar els esforços i activitats de les entitats que treballen a favor de les persones amb discapacitat física i orgànica per defensar els seus drets i millorar la seva qualitat de vida. L'entitat congrega més de 1.600 organitzacions en tot l’Estat  dividides en Confederacions Autonòmiques, Entitats Estatals i Federacions Provincials que al seu voltant, agrupen a les diferents associacions locals.