TMB i COCEMFE col·laboraran en la promoció de l'accessibilitat del transport públic

  • L'operador del metre i els autobusos de Barcelona i la confederació de les entitats espanyoles de persones amb discapacitat uneixen forces per la plena inclusió i la igualtat de drets.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i COCEMFE, la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica, han subscrit avui un conveni marc per a col·laborar en la promoció de l'accessibilitat del transport públic i l'autonomia de les persones en la seva mobilitat.

El conveni l'han signat la presidenta de TMB, Laia Bonet, i el president de COCEMFE, Anxo Queiruga, en un acte en el Saló Ciutat de l'Ajuntament de Barcelona al qual han assistit el regidor d'Infància, Joventut i Persones Majors i president de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera; el conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi; i la presidenta de COCEMFE Barcelona, ​​Montserrat Pallarès, entre altres personalitats.

Així, el principal operador de transport públic de Catalunya i l'entitat de referència en la defensa dels drets de les persones amb discapacitat física i orgànica uniran esforços en la consecució de noves solucions per a la millora de l'accessibilitat de les xarxes de metro i autobusos, en la línia d'aconseguir la plena inclusió i la igualtat d'oportunitats de totes les persones sense distinció, uns objectius plenament compartits.

En aquest sentit, Laia Bonet ha manifestat la coincidència de TMB i COCEMFE en l'afany de "fer una societat més inclusiva i diversa, que garanteixi la participació plena de totes les persones". "S'han fet molts avanços, però ens queda camí per recórrer cap a l'accessibilitat universal del transport públic, el tenim assumit, i el farem de la millor manera possible, al costat dels quals tenen l'experiència i el coneixement com és COCEMFE", ha assegurat.

Per part de COCEMFE, Anxo Queiruga ha destacat "la visió estratègica de TMB per la inclusió, de deixar clar que ningú quedi enrere, que tothom té dret a utilitzar el transport públic sigui com sigui la seva situació. Aquest és un missatge que ha de calar en tot el país". "Amb el conveni aprofundirem en una col·laboració que ja teníem i podrem aconseguir noves fites en accessibilitat que no sols beneficien a les persones majors o amb discapacitat sinó al conjunt de la societat", ha afirmat.

Amb anterioritat, TMB i COCEMFE Barcelona ja havien signat un conveni i els tècnics de totes dues organitzacions han col·laborat en la formació dels conductors d'autobusos i en el si del Grup Motor d'Impuls de Polítiques d'Accessibilitat en els Municipis Metropolitans, entre altres àmbits. El nou conveni potenciarà aquest enteniment en l'escala més alta i permetrà impulsar projectes com la reforma del reglament europeu que especifica les característiques tècniques d'elements vinculats a l'accessibilitat a bord dels autobusos per a aplicar criteris avançats d'usabilitat.