MONTSERRAT PALLARÈS, REELEGIDA PRESIDENTA DE COCEMFE BARCELONA

  • La votació s’ha celebrat avui de forma telemàtica, degut a la situació actual produïda per l’augment de casos positius de la Covid19.

  • Pallarès ha estat reelegida per unanimitat, amb 22 vots a favor i 1 abstenció.

  • La Junta Directiva s’amplia amb la incorporació de 3 noves vocalies, que aportaran noves visions i major diversitat al govern de la federació. 

Barcelona, 24 de juliol de 2020

 

Montserrat Pallarès Parellada ha estat reelegida Presidenta de la Federació Francesc Layret COCEMFE Barcelona 4 anys més. La seva ha estat l’única candidatura presentada, de manera que ha estat reelegida per unanimitat per les 23 entitats federades, amb l’excepció d’una sola abstenció. La votació s’ha dut a terme en Assemblea Extraordinària celebrada aquest divendres 24 de juliol a les 12h de forma telemàtica.

 

En la seva intervenció prèvia a la votació, Montserrat Pallarès ha volgut agrair el suport de totes les entitats durant els seus dos primers anys de mandat. Pallarès accedí a la Presidència de COCEMFE Barcelona a mitjans de 2018 quan va substituir al càrrec a Pilar Díaz, que havia estat nomenada Secretaria d’Estat de Serveis Socials.

 

La nova Junta Directiva suposa la continuïtat de l’equip actual, amb les úniques baixes d’Abel Muñoz de l’Associació La Llar de l’Afectat d’Esclerosi Múltiple i d’Agustín Gómez (ATAM). Per tant, continuarà exercint la Vicepresidència Enric Net (Cordibaix), Rosa Casals (AFANOC) seguirà com a Secretària de la Federació i Carlos Lázaro (Amputats Sant Jordi) repetirà com a Tresorer. A les vocalies existents, ocupades per Roser Roigé (Parkinson Catalunya), Bertrand de Five (Adapta2) i Javier Rojano (Cemfis), se n’afegeixen 3 de noves que ocuparan Pilar Lucas (Lupus ACLEG), Javier de Oña (DKV Integralia) i Frederic Crespo (Step by Step).

 

La nova Junta Directiva serà l'encarregada d'elaborar, de manera participativa amb les entitats, el Pla Estratègic 2021-2024, emmarcat en la Convenció de les NNUU sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. Incorporarà el compliment dels ODS-Agenda 2030 i contemplarà, entre d’altres, aspectes relacionats amb els efectes de la COVID19 en les persones amb Discapacitat física i orgànica.

 

En el seu discurs d’agraïment, Pallarès ha posat l’accent en la necessitat de seguir treballant activament per donar visibilitat a la Discapacitat Orgànica, així com per continuar la feina iniciada en el darrer any en matèria d’Igualtat de Gènere. En aquest sentit, Pallarès seguirà formant part del Consell de Participació de Dones amb Discapacitat de la Fundación CERMI MUJERES, de la  Comissió de Dones del COCARMI i del Consell de Dones de la Zona Franca Barcelona, entre d’altres. Així mateix, Pallarès ha destacat la col·laboració que actualment COCEMFE Barcelona està duent a terme amb CEMUDIS per al desenvolupament d’un estudi sobre la situació de la dona amb discapacitat en el mercat de treball i la reactivació un any més del programa d’empoderament de dones realitzat en col·laboració amb COCEMFE estatal.