El 32% de dones amb discapacitat a Catalunya mai ha tingut feina

  • Es presenta l’estudi ‘La situació social i laboral de les dones amb discapacitat a Espanya’, elaborat per CEMUDIS amb la col·laboració de COCEMFE Barcelona.
  • El 26% de les enquestades porta més de cinc anys sense feina.

CEMUDIS (Confederació Estatal de Dones amb Discapacitat) i la Secretaria d’Estat de Drets Socials del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 presenten aquest dimecres 28 d’octube a les 10 h. a la seu de la Fundación ONCE l’informe final de l’estudi social que s’ha portat a terme amb la col·laboració de COCEMFE Barcelona des del 2018 i que analitza la situació social i laboral de les dones amb discapacitat a Espanya.

L'estudi busca ser una anàlisi social que evidenciï les dificultats amb les quals es troben les dones amb discapacitat a l'hora d'accedir als recursos en igualtat de drets. La recerca neix de la importància d'analitzar la situació sociolaboral de les dones amb discapacitat a Espanya des d'una visió interseccional que aprofundeix en les circumstàncies concretes i en les dificultats a les quals han de fer front analitzant concretament la realitat que elles poden viure.

L'informe final recull la realitat de les dones amb discapacitat a Catalunya i reflecteix, entre altres dades, que un 32% de les dones amb discapacitat enquestades a Catalunya mai ha estat ocupada i el 26% fa més de cinc anys que no té feina. Són dades obtingudes del treball realitzat per COCEMFE Barcelona al llarg de tot l'any 2020, en col·laboració amb CEMUDIS, per a analitzar la situació de Catalunya.

La presentació de l'estudi comptarà amb l'assistència del director general de Drets de les Persones amb Discapacitat, Jesús Martín Blanco i es podrà seguir també, a temps real, a través del canal YouTube de CEMUDIS.

INSCRIURE'S