COCEMFE Barcelona presenta dues candidatures a les eleccions de l’IMPD

El proper més de juny se celebren les eleccions per formar el nou Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i Cocemfe Barcelona hi participa amb la candidatura individual de Javier de Oña, vocal de la Junta Directiva de l’entitat, i amb la candidatura grupal que componen Maria del Carme Riu, presidenta de l’Associació Dones no Estàndards; Bertrand de Five, president de la Fundació Adapta2, i Vanessa Fuentes, de la Fundació Catalana de Paràlisi Cerebral.

Oña presenta el programa electoral “Cap a l’Autonomia Personal de Tota la Ciutadania” amb el que proposa millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat física i/o orgànica a partir de les seves necessitats reals sota una perspectiva de gènere i igualtat. Per això, pretén incrementar la incidència política i l’impacte social treballant en xarxa per tal de reforçar els serveis de l’IMPD. L’aplicació de la tecnologia per garantir l’accessibilitat en tots els àmbits podrà posicionar Barcelona com a referència mundial en la defensa dels drets del col·lectiu.

“Barcelona també és nostra” és el lema de campanya de la candidatura de grup que formen Riu, De Five i Fuentes amb la que es posa l’accent a l’accessibilitat completa del transport públic, així com de totes les àrees de lleure, cultura i esport. Potenciar la creació de llocs de treball per compte propi i fer complir el paràmetre del 7% de personal en funcions públiques amb el certificat de discapacitat són dos dels objectius més rellevants. La candidatura grupal aposta alhora per aconseguir ajudes econòmiques per a l’habitatge i que aquest compti amb una domàtica pràctica pels seus inquilins.

 

El període de votació online s’inicia l’1 de juny i els interessats podran escollir el seu representant fins el 19 de juny en aquest enllaç. La votació presencial estarà disponible del 17 al 19 del mateix mes al carrer de València, 344. Els resultats es donaran a conèixer el dia 21 de juny. Per emetre el vot cal tenir el reconeixement legal de la situació de discapacitat, estar empadronat a Barcelona, formar part del cens i ser major de 16 anys, tot i que els menors d’aquesta edat també podran exercir el seu dret a través dels seus representants legals.

El Consell Rector està format per 10 regidors o càrrecs de l’Ajuntament i 10 representants de les persones amb diversitat funcional, amb l’objectiu que decideixin com han de ser els serveis i les accions municipals que els afecten. L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat és un organisme autònom de l’Ajuntament de Barcelona que treballa perquè la ciutat sigui accessible i inclusiva atenent les necessitats del col·lectiu, garantint els seus drets, promovent l’autonomia personal i organitzant projectes i activitats diverses.

Per conèixer més sobre la candidatura de Javier de Oña “Cap a l’Autonomia Personal de Tota la Ciutadania” feu click en aquest enllaç.

Aquí hi trobareu més informació sobre la candidatura grupal “Barcelona també és nostra”.