Montserrat Pallarés reivindica la diversitat en la constitució del Consell de la Dona de la Zona Franca

  • A l’acte constituent s’ha signat un protocol d’actuació per a impulsar la igualtat de gènere en l’àmbit industrial.

La Zona Franca de Barcelona ha constituït el Consell de la Dona per a impulsar la igualtat de gènere en l’àmbit industrial i Montserrat Pallarés, presidenta de COCEMFE Barcelona, en forma part. En la segona reunió d’aquest consell, liderada per Blanca Sorigué, directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, s’ha signat un protocol general d’actuació pel proper any a la Zona Franca de Barcelona. A la trobada han assistit telemàticament les integrants del consell Montserrat Pallarés, presidenta de COCEMFE Barcelona; Eva Comellas, coordinadora de recursos humans d’AMB; Yolanda Menal, global people director de Cellnex; Mercè Roigé, responsable de HSEQ de Covestro; Gemma Nespral, HR & General Affairs director de Nissan; Carmen Macías, directora de Bon Govern de TMB i Montse Novell, directora de RSC-ODS del Consorci. També forma part del consell Íngrid Buera, directora de l’àrea de negoci de Mercabarna. Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ha realitzat una breu intervenció a l’inici de la reunió.

El protocol estableix mesures concretes per impulsar la igualtat entre homes i dones a l’àmbit industrial i laboral, afavorint la perspectiva de gènere i l’equiparació de drets, centrant-se especialment en la Zona Franca de Barcelona. Així mateix, també es proposarà donar visibilitat al paper de la dona a la indústria.

En la seva intervenció, Montserrat Pallarés ha destacat la importància d’entendre la diversitat i conviure amb ella perquè “és una qüestió de Justícia Social, de Dignitat Humana, de Drets Humans.  I ningú no pot afirmar que està al 100% de les seves capacitats, perquè tothom té alguna discapacitat”.

Pallarés ha reivindicat el talent femení i ha agraït la invitació a formar part del Consell de la Dona perquè “com més diversa sigui, més rica serà”.